NET OP TIJD

20 juni 2017.

Zelf een huis bouwen is voor velen een droom. Hoe gaaf is het dan dat je al op jonge leeftijd zo’n droom kunt verwezenlijken. Wij worden regelmatig ingeschakeld om mee te denken en te adviseren over nieuw te bouwen woningen. Als eerste duiken wij in de wensen en verwachtingen van de opdrachtgever en vertalen dit naar een zo goed mogelijk advies- en meubelplan. Zo ook bij een jong gezin dat een prachtige notariswoning liet bouwen in Rhoon. Net een tikkeltje te laat om ons nog mee te laten denken over het bouwplan maar zeker nog op tijd om veel voor hen te kunnen betekenen.

In de zomer van 2016 maakte dit jonge stel een afspraak met ons. Via internet kwamen zij op de site van Pronkstuk en deze eerste digitale kennismaking viel meteen in goede aarde. Eenmaal rond de tafel vertelden zij dat zij hun eerste ‘echte’ huis lieten bouwen maar het erg lastig vonden om tot een goede indeling te komen en alle keuzes te maken. Voor het mooie kwamen ze eigenlijk net iets te laat, veel keuzes waren in de bouw al gemaakt maar we hebben voor hen toch een ontwerpplan op papier gezet ondersteund met een kleuren- en materialenplan. Er komt dan veel op je af dus hebben zij dit even laten bezinken en bij de oplevering na de zomer hebben we met elkaar het gehele ontwerp tot in detail ingevuld.

We werkten het kleurenplan uit, rekening houdend met de kleuren voor de muren. Als basis kozen we voor een mooie kleur van Farrow&Ball (Skimming Stone) met een grijsgroene accentkleur (Blue Gray). Een frisse combinatie die past bij dit jonge gezin.

Voor de meubelen hebben we gekozen voor hoogwaardige stoffen met een hoge martindale, zeer geschikt voor een gezin met kleine kinderen. Wij zijn naar de showroom van Keijser&Co gegaan om te gaan proefzitten, kleuren en de stoffen te bekijken. Aan de hand hiervan kwam het meubelplan tot leven en zijn de items besteld met o.a. een lekkere gezinsbank en een gezellige eethoek met een ronde tafel die uitstekend past in hun woonkeuken.

Gelijktijdig zijn we gaan nadenken over de gordijnen en hebben we gekozen voor mooie in between vouwgordijnen in een warme kleur die wat kracht geeft aan de behoorlijk grote ruimte met hoge plafonds.

Om het geheel gezelliger te maken (en de hele lange muur een invulling te geven) hebben we een maatwerk kast uitgedacht die het jonge stel heeft laten realiseren door hun eigen timmerman. Hierbij hebben we gekozen voor praktische opbergruimte, een plekje voor de kids en schappen waar mooie pronkstukken in gezet kunnen worden.

Voor de verlichting kozen wij voor een grote hangkap van Duran Lightning aan het plafond, daarnaast ook staande lampen met vierkante kappen in een andere stofsoort om de sfeerverlichting goed tot zijn recht te laten komen. Een stoere stalen lamp maakt het geheel compleet.

De stalen pui geeft door de duidelijke afscheiding van leef- en keukengedeelte de grote ruimte meer sfeer.

En last but not least namen we de Styling voor onze rekening om de ruimte helemaal af te maken.

 

Een geweldig en dankbaar project waarbij wij zelf ook weer tot nieuwe inzichten kwamen. Samen met de bewoners hebben wij een comfortabele plek gecreëerd waar zij met hun kinderen zichzelf kunnen zijn. En dat is precies wat wij wilden bereiken! In ons Portfolio kun je deze hele reportage terugzien!

Arianne & Kim Interieurdesigners