Hello Winter…..We meet again!

12 december 2017

De koude winterse dagen zijn begonnen. Een tijd waarbij wij altijd denken aan warme plaids, mooie kleden op de vloer en rijke raambekleding. Vaak een ondergeschoven kindje, maar misschien wel één van de belangrijkste dingen op gebied van interieurdesign.

Warme voetjes

Zodra de temperatuur daalt gaan mensen vaak op pad om toch maar dat mooie vloerkleed uit te kiezen. Of je nu een houten vloer, beton of luxe tegels hebt, een kleed maakt het geheel af en geeft een gevoel van behaaglijkheid. In onze Studio besteden wij hier dan ook veel aandacht aan. Inmiddels hebben wij een aardig assortiment opgebouwd dat helemaal past bij de diverse stijlen die wij aanbieden.

Onlangs hebben wij in deze woning een prachtig groot vloerkleed van Limited Edition geleverd. De afmeting van een kleed is erg belangrijk en uiteraard hebben wij eerst verschillende stalen op de tegelvloer gelegd. Uiteindelijk kozen we samen met de klant voor een warme, iets donkere tint gemaakt van een mix van wol met katoen wat een stoer, mat effect geeft op de taupekleurige tegels. Ondanks het bohemien effect in het kleed oogt het geheel heel rustig.

In dit stadsappartement in hartje Den Haag kozen wij voor een klassiek Perzisch tapijt in een modern jasje van wol en linnen. De bewoners houden van strak en minimalistisch maar dit kleed geeft net dat beetje warmte dat ieder huis nodig heeft.

Inkijk

Zeker in een huis met veel ramen zien we steeds vaker het ‘inbetween' gordijn terug. Houd je van modern? Denk dan eens aan deze afwerking; een wave plooi. Dit in between gordijn is gemaakt van een combinatie van linnen met polyester en heeft een hoge lichtechtheid. Het zorgt in deze strakke inrichting voor warmte en door de grote hoeveelheid ramen voor voldoende privacy.

Wij adviseren vaak om weg te blijven van de old fashion manier van vitrage ophangen. Zorg ervoor dat ze net even op de grond hangen, zo creëer je een rijke uitstraling.

Zeker op de betonnen vloer geeft deze lengte extra sfeer aan de ruimte. In dit poolhouse kozen wij voor linnen in between gordijnen van Designs of the Time.

Door het stof

Er zijn legio soorten stoffen, kleuren en materialen voor raam- en vloerbekleding. Wij zijn groot fan van o.a. Designs of the Time, Belliny, Romo en Arte. De kasten vol met stalen zijn niet meer weg te denken uit onze Studio. Geen enkel interieurplan wordt gepresenteerd zonder stoffen.

Wil je je oriënteren op gebied van vloer- en raambekleding? Je kunt ons dagelijks mailen via projecten@pronkstuk.eu om een afspraak in te plannen. In de Studio kun je al onze merken bekijken. Het is onze passie om te adviseren, mee te denken en te zorgen dat je de goede keuze maakt.

Tot ziens in de Studio!
Arianne & Kim