Wat als……

………………….ik niet kan reizen, geen bladen kan lezen, geen beurzen kan bezoeken, geen interessante mensen kan ontmoeten, kortom wat als ik geen inspiratie kan opdoen? Want zeg nou zelf, ideeën en know how komen niet zomaar uit de lucht vallen. Mijn passie voor interieur en wonen wordt gevoed door alles wat ik zie, lees, proef en voel. Als interieur designer haal ik mijn inspiratie vooral uit reizen…….ver of dichtbij……….

mei 11, 2016

Van Amsterdam tot Capri

Lekker om de hoek, ik zou er iedere dag kunnen vertoeven: Amsterdam. De architectuur, het oude karakter van de stad, de statige panden aan de grachten, ik ben er dol op. Ik kan eindeloos struinen door de Negen Straatjes of binnengluren bij de etalages op de Overtoom.

Om over de designhotels nog maar te zwijgen. Een lobby kan mij al verrassen maar ik sta geregeld versteld van de manier waarop de wc’s zijn ingericht. Het gebruik van materialen en de combinatie van kleuren vertaal ik graag naar eigen interieurontwerpen.

La Dolce Vita

Wat verder van huis maar net zo’n bron van inspiratie: Italië. De diversiteit aan landschappen is geweldig. In het noorden bezocht ik de verschillende meren, waaronder Lugano en het Comomeer. Om terug in de tijd te gaan van een middeleeuwse stad ga ik naar Toscane en Capri behoort tot één van mijn favoriete eilanden.

Italië is voor mij ook het land van design. Je vindt er prachtige interieurmerken als Minotti, Artemide, Flos, Zanotta en B&B Italia. Niet persé merken die wij binnen Pronkstuk voeren, maar die ons wel eindeloos inspireren.
Zelfs een Italiaans lifestyle merk als Ray Ban kan voor mij de basis zijn voor een kleurenplan:

Mijn Woon ABC

Balans

Het komt geregeld voor dat klanten geen rust meer in hun eigen huis hebben, zich niet prettig voelen in hun leefruimte en zelfs een thuis missen. Het klopt niet, maar ze weten niet precies waarom….. collage-72Vanuit bovenstaande probleemstelling ga ik aan de slag om deze balans weer terug te brengen. En het lukt altijd weer om van een huis iemands thuis te maken.

Eenheid

Het is voor mij heel belangrijk om eenheid te brengen in het gebruik van materialen en kleuren. Alle ruimtes moeten een zelfde sfeer uitstralen.

Functies

Welke functies zijn belangrijk voor de klant? Wel of geen TV, met vrienden eten aan een lange tafel, leeshoekje bij de haard, etc. Op basis hiervan delen we de ruimte opnieuw in.

Kleur

Lichtinval is belangrijk! Kleuren spelen hierbij een grote rol en zijn ook heel persoonlijk. Vanuit het kleurenpallet van Farrow & Ball vinden we altijd een kleurencombinatie die past bij de bewoners. Dit merk heeft wat mij betreft een onovertroffen kleurengebruik. De diepte van kleuren en pigmenten is prachtig en de combinaties oneindig.

Persoonlijk

Een interieur is persoonlijk en altijd bedacht vanuit de bewoners. Niet vanuit onszelf! Luisteren naar de klant dus. Bij een intakegesprek maak ik altijd een foto van persoonlijke items die weer als inspiratie gelden. Zoals bijvoorbeeld laatst bij een klant; een schilderij van hun vakantiehuis in Suriname was de basis voor het gebruik van rood en diep bruine tinten in het ontwerp. Bij deze kleuren voelden de mensen zich prettig en zij waren dolblij met het eindresultaat!

Spanning

Tot slot zorg je altijd voor spanning in het interieur door een mix van kleuren en materialen. Net dat zwarte accent, een linnen bank maar een fluwelen stoel of een glittertje in het kussen. Er mag wel wat gebeuren in een ruimte, zolang deze maar in balans is!

Hello Summer!

Inmiddels is het weer mei en denk ik al vaak aan de zomervakantie. Ik droom weg bij de gedachte aan Capri, of wordt het toch het Comomeer? Laat ik eerst weer eens een dagje Amsterdam inplannen, dan komt de rest vanzelf….

Zie jullie snel bij Pronkstuk Studio!

Kim

Kim van der Welle heeft als ervaren projectmanager bij Pronkstuk Studio een no-nonsense aanpak, een strakke planning en bewaakt het totale interieurconcept. Bekijk hier de verschillende projecten die zij heeft afgerond.