Maak kennis met……..

……de vrouw achter Pronkstuk

maart 2, 2016

Vanuit een passie voor ondernemen, interieurstyling en design ben ik in 2012 gestart met Pronkstuk. Ondernemen zit in mijn bloed. Al op mijn 20e begon ik mijn eigen bedrijf. Naast mijn werk was alles op gebied van interieur een hobby. Toen de kinderen groter werden heb ik een carrière switch gemaakt en begon met een opleiding voor interieurdesign. Al snel ondervond ik dat mijn grote kracht ligt bij het ontwerpen en tekenen van interieurs.

Pronkstuk Woonwinkel opende in februari 2013 de deuren in een klein winkelpand midden in Bergschenhoek. Binnen een jaar bleek de winkel te klein en vond ik een groter winkelpand, wederom in het centrum van Bergschenhoek.

Al snel werd het persoonlijk interieuradvies een onmisbaar onderdeel binnen Pronkstuk en zo besloot ik de woonwinkel uit te breiden met de Studio.

What’s in a name!

De naam Pronkstuk is ontstaan uit een combinatie van mijn achternaam – Pronk – en een woord dat iets unieks uitdraagt, want je hebt toch allemaal een Pronkstuk in huis! Dat unieke zie je terug in mijn collecties en adviezen. Ieder huis benadrukt de persoonlijkheid van de bewoners en heeft een eigen ziel. In mijn adviezen besteed ik juist daar veel aandacht aan. Door te spelen met ruimtes, kleuren en indeling geef ik net dat beetje extra’s aan een interieur.

Wat mijn grootste drijfveer op zakelijk gebied is?
Ondernemen zit gewoon in mijn bloed. Het samenstellen van collecties, luisteren naar de klant en naar je eigen gevoel, het zijn allemaal onmisbare skills bij het ondernemen. En niets is fijner om advies uit te brengen en samen te werken aan een mooi resultaat.

Hoe ervaar ik de verschuivingen binnen de interieurbranche?
Zeker is te merken dat er veel meer aandacht is voor ons interieur. Wie wil er niet in een warm en passend huis wonen. Woonprogramma’s op televisie en vele woonbladen geven aan dat er veel interesse is van de consument. In de studio merken wij heel goed dat men advies durft te vragen. De drempel om een interieurdesigner te benaderen is ongetwijfeld lager geworden. Een goed plan als basis van een interieur maakt dat er bewuste keuzes worden gemaakt.

Zoeken naar nieuwe dingen of vasthouden aan gerenommeerde grote merken?
Natuurlijk hebben wij al jaren een aantal gerenommeerde merken in onze collectie. Maar het blijft een uitdaging om nieuwe trends en merken te spotten. Het bezoeken van diverse beurzen in binnen- en buitenland geeft een goed beeld van noviteiten op de markt. Wij blijven ontdekken en vernieuwen!

Wat je huis nodigt heeft in 2016

Poedertinten gecombineerd met de al eerder genoemde kopergoud en mud tint. De zachte tinten gecombineerd met grijs of wit zijn wat mij betreft een prachtige combinatie in deze trend. De mix van verschillende poeder- en pasteltinten zorgt voor een gezellig en warm interieurbeeld. Maar het kan je interieur ook net dat beetje extra geven. Geef er je eigen draai aan, wees niet bang om te combineren!

Mijn top 5 woontips:

  1. Zorg voor eenheid
  2. Een goed basisplan maakt keuzes makkelijker
  3. Combineer kleuren met een rustige basis
  4. Less is more
  5. Maar vooral, zorg dat je huis je thuis is

Persoonlijk advies nodig voor je interieur? Kom langs bij Pronkstuk Woonwinkel & Interieurstyling of maak een afspraak met een van onze designers van de Studio.